Byvandring om bombardementerne

Kom tæt på bombardementerne i Rønne

  • Kaptajnholmshus

Kaptajn Holms hus i Damgade var ét af de huse, der blev ramt i maj 1945. Hør den grufulde historie og se nogle af de andre bombehuse i nærheden af Rønne Theater ved de to arrangementer den 31. august og 7. september kl 14.

Kom og vær med når Bornholms Teater inviterer til to spændende arrangementer i forbindelse med teatrets aktuelle forestilling BESAT.

Vi stiller skarpt på bombardementerne af Rønne og Nexø i dagene 7. og 8. maj 1945, og hvordan bombardementerne og den efterfølgende tid med sovjetisk besættelse har påvirket vores bornholmske historie, selvforståelse og samfund i dag.

Vi starter i teatrets hjørnesal med en kort introduktion. Dernæst vil den historiske guide, Jakob Seerup fra Bornholms Museum, invitere dig med på gåtur i nærområdet omkring Rønne Theater, hvor mange huse fik betydelige skader af bombardementerne, og flere mennesker mistede livet. Jakob vil med sin store viden om emnet give os et indblik i bombardementernes konsekvenser for bygninger og materiel samt for øens tilstand og menneskene, der boede der.

Vi slutter af igen i Rønne Theaters hjørnesal, hvor der vil være mulighed for dialog og at dele egne fortællinger med de øvrige deltage - med historien og vores nuværende liv som omdrejningspunkt.

Der vil blive serveret kage og kaffe.

Kombineres med en fotoudstilling i foyeren af Rønne Theater med fotos af nogle af de ramte huse, som lå tættest på Rønne Theater.

Bemærk at BESAT vil spille umiddelbart efter arrangementets afslutning kl. 16.00. Hertil kræves separat billet.

Tidspunkt:
Lørdag den 31. august kl. 14-15.15
Lørdag den 7. september kl. 14-15.15.

Historisk oplæg og byvandring med Jakob Seerup (Museumsinspektør, Bornholms Museum).

Vært: Laura Sommer Jespersen (Kulturformidler på BESAT, Bornholms Teater).

Pris: 50 kr. (inkl. Kaffe og kage).

Billetbestilling i billetsalget på Rønne Theater på hverdage mellem 15 og 17
- eller et af de øvrige billetsalgssteder på Bornholm samt online på billetten.dk.


OBS: Begrænset deltagerantal.