Udstillingen og bogen

Få historien om Rønne Theater

  • Udstilling_udsnit (Small).jpg
  • Bog_RønneTheater (Small).jpg

Rønne Theater har en lang og begivenhedsrig historie, hvor rigtig mange forskellige mennesker, organisationer og andre aktører har spillet en rolle.

En del af historien har været fortalt tidligere, men for nogle år siden besluttede man, at det var på tide at få den samlede historie fra etableringen i 1823 til 2011 nedskrevet og udgivet i bogform. Og takke være en stor og kyndig indsats af teaterhistorikeren mag. art. Ulla Stømberg, der bl.a. er tidligere direktør af teatermuseet i Hofteateret, lykkedes det at udgive bogen ”Historien om Rønne Theater” i 2011.

Som et direkte resultat af bogen, besluttede man også at lave en udstilling, der fortalte samme historie i form af plancher, der nu hænger i foyeren og cafeområdet på Rønne Theater. Her kan gæsterne på teateret så fordybe sig i tekst og billeder om det gamle hus samt folkene og forestillingerne i det.

Bogen ”Historien om Rønne Theater” kan købes på teatret for 50,- kr.

Man kan også downloade vores brochure HER

Brochuren findes også på ENGELSK og TYSK.

Fortæppet har sin egen historie
I forbindelse med genskabelsen af de gamle kulisser til Holberg-forestillingen i 2015, blev der også lavet et nyt fortæppe, baseret på det eksisterende tæppe og motiv, som der knytter sig en spændende historie til.

Læs artiklen om fortæppet af Helene Høm på Bornholms Tidendes hjemmeside HER

Historien om det nye fortæppe
Nyt_fortæppe_nær (Small).jpg
Det nyskabte fortæppe fra 2015 på sin plads i proceniet
Læs Helene Høms artikel her
Relaterede sider