Dato og klokkeslæt

21. januar 12.00–16.00

Pelle Erobreren, 1. kap.

Bliv statist for én dag!

Bornholms Teater genskaber begyndelsen på Martin Andersen Nexøs mesterværk, Pelle Erobreren!
To skuespillere, en instruktør, et filmhold og publikum skal sammen opføre første kapitel af Pelle Erobreren.
Det er tåget, og man kan ikke se en hånd for sig. Pelle og Lassefar ankommer til Bornholm. Men i denne udgave spilles de af emigranter af anden etnisk herkomst. De ankommer ikke på et gammelt sejlskib, men i en gummibåd og har redningsveste på. De modtages ikke af bønder, der søger arbejdere, men af lokale myndigheder, som registrerer og fører dem væk.
Scenen opføres af en professionel skuespiller sammen med en ung amatør og ledsages af en live voice-over - direkte fra Martin Andersen Nexøs tekst, så den klassiske tekst møder den moderne performance.
 
Bliv publikumsstatist for en eftermiddag - lørdag d. 21.1. kl 12-16 på Rønne Theater!
I Nexøs klassiker fylder de lokale indbyggere, der står på kajen og ser på, en hel del. Men i denne udgave spilles de lokale indbyggere af publikum i teatret! Publikum inviteres dermed til at være en del af performancen, og vil blive instrueret i hvordan de skal reagere på historien. Det optages og klippes sammen til en kortfilm, der skal indgå i en performance/kunstinstallation. Alle kan være med, og der kræves ingen forudsætninger andet end lyst og interesse i projektet! OBS: Man vil ikke opleve hele historien på scenen til optagelserne, men blot nogle korte prøver og forløb.

TILMELDING: Har du lyst til at være med skal du tilmelde dig hos line@bornholmsteater.dk - du vil efterfølgende få mere information om arrangementet.
Opgaven som statist er ulønnet, men alle deltagere får en gratis billet til en af Bornholms Teaters forestillinger efter eget valg.

Skuespillere: Armin Ghoti Ravandi og Angelo Schmidt - og publikum som statister.
Dansere: Peter Vadim og Kasper Ravnhøj.
Koncept og instruktion: Jens Svane Boutrup.
Scenografi: Lisbeth Burian.
Koreografi: Kasper Ravnhøj.
Fotografering og filmproduktion: Martin Thaulow.
Producent: Bornholms Teater.
Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

Sted

Rønne Theater, Gl. scene.