Dato og klokkeslæt

20.–22. jan 19.30–21.30

Pelle Erobreren, 1. kap. - AFLYST

En interaktiv historie om Pelle og Lassefar

OBS - AFLYST: Det er med stor beklagelse, at vi må aflyse publikumsdeltagelse til 'Pelle Erobreren, 1. Kap.' den. 20.-22. januar grundet covid-situationen. Vi forventer at gennemføre arrangementet uden publikum for at filme det, og håber, at vi på et senere tidspunkt kan invitere publikum til at kigge med på resultatet.

Bornholms Teater

--------------------------------------------------------------------------------

Kom og vær med til at genskabe begyndelsen på Martin Andersen Nexøs mesterværk, Pelle Erobreren!
Fem skuespillere, en instruktør, et filmhold og publikum skal sammen opføre første kapitel af Pelle Erobreren.
Det er tåget, og man kan ikke se en hånd for sig. Pelle og Lassefar ankommer til Bornholm. Men i denne udgave spilles de af emigranter af anden etnisk herkomst. De ankommer ikke på et gammelt sejlskib, men i en gummibåd og har redningsveste på. De modtages ikke af bønder, der søger arbejdere, men af lokale myndigheder, som registrerer og fører dem væk.
Scenen opføres af professionelle skuespillere og ledsages af en live voice-over af Nis Bank-Mikkelsen - direkte fra Martin Andersen Nexøs tekst, så den klassiske tekst møder den moderne performance.
 
Bliv publikumsstatist for en aften!
I Nexøs klassiker fylder de lokale indbyggere, der står på kajen og ser på, en hel del. Men i denne udgave spilles de lokale indbyggere af publikum i teatret! Publikum inviteres dermed til at være en del af performancen, og deres reaktioner på historien optages. Skuespillerne på scenen og reaktionerne fra publikum - som hele tiden vil være placeret på deres stole i salen -  iscenesættes på stedet, og det hele klippes sammen til en kortfilm.
Forestillingen er gratis at overvære, men som publikum på en af disse tre aftener bliver din 'adgangsbillet', at du måske vil blive bedt om at tage noget særligt tøj på, eller at medbringe en genstand som fx en kikkert. Og så selvfølgelig, at vi må filme dig. Andet og mere end dét, bliver der ikke tale om, så 'statist-rollen' som publikum vil ikke være særligt krævende. 
Vi lover til gengæld en tankevækkende og anderledes aften i teatret, hvor du som publikum spiller en helt central rolle!

Du tilmelder dig ved at bestille en billet via linket til højre - og det er som sagt helt gratis. AFLYST

PS: Teaterrøg vil forekomme.
Vi forventer ikke, at man som tilskuer/statist deltager mere end én aften.

Medvirkende: 5 skuespillere og publikum
Koncept og instruktion: Jens Svane Boutrup
Fotografering og filmproduktion: Martin Thaulow
Producent: Bornholms Teater
Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

Gratis for alle! Aldersgruppe fra 13 år og op.

Sted

Rønne Theater, Gl. scene.