Dato og klokkeslæt

8.–10. feb 19.30–21.15

TURIST

- et skævt blik på Bornholms turisme gennem tiderne

I 'TURIST' møder vi den amerikanske teater- og filmmand Kevin Doyle, der denne gang sætter den bornholmske turisme under lup.
Kevin gik i sommeren og efteråret 2023 undercover som turist, og brugte tiden på at møde og interviewe nogle af de andre 100.000-vis af turister, der har besøgt klippeøen på kortere eller længere ophold, og har også snakket med folk i selve turismebranchen, værterne og dem, der servicerer turisterne.
Nogle har han filmet og derved fået deres ufiltrerede meninger og oplevelser til brug i forestillingen. Hvad vil det sige at være turist? Har turismen altid været med os? Dette behov for at rejse, at strejfe? Hvad vil det sige at blive en turistdestination? Hvordan er det sted, vi besøger, forvandlet og er det overhovedet bæredygtigt? Husker de lokale vores besøg? Hvad er deres oplevelse af os, mens vi turer rundt på deres ø? Og hvad ville vi alle gøre, hvis vi pludselig levede i en verden uden turisme?

Spørgsmålene står i kø som turisterne ved øens isbutikker, og Kevin Doyle kommer med sit humoristiske bud på svar i denne performance, der blander film, fotografier, interviews, musik og historiske arkiver. Resultatet er en lysende og underholdende udforskning af en turismedestination, der i årevis var kendt som Østersøens Perle og Solskinsøen i de glittede brochurer, og som repræsenterer en industri, som så mange bornholmerne er afhængige af.

Kevin Doyle har tidligere præsenteret coronafortællingen 'SVANEKE' på Rønne Theater, og er internationalt kendt for sin research-baserede tilgang til sine produktioner - ofte med afsæt i virkeligheden det sted, han befinder sig.
OBS: Forestillingen foregår primært på engelsk.

Læs mere om Kevin Doyle og hans tidligere produktioner HER.

Spilleperiode: 8.-10. februar 2024. Alle dage kl. 19.30. Varighed ca. 105 min.

OBS: Grundet tekniske udfordringer har vi desværre måttet ændre spilledatoerne for TURIST - den spiller nu tre dage den 8.-10. februar kl. 19.30. Den 9. februar var en del af den oprindelige spilleplan, men har man købt billet til enten den 1. eller 2. februar kan man vælge at få den overflyttet til en af de nye spilledatoer eller få pengene refunderet. Kontakt venligst billetkontoret på Rønne Theater hverdage mellem 15-17 , tlf. 5695 0732.

Medvirkende:
Af og med Kevin Doyle.

Instruktør: Jens Svane Boutrup.

Lys og lyd: Michael Brøndum.

Produceret af Bornholms Teater.

Plakatfoto: Kim Caspersen/Bornholms Teater

STOR tak til Bornholms Ø-arkiv for hjælp til research omkring turismens historie og fotos.

Tak til Brødrene E., S. & A. Larsens Legat og Sparekassen Bornholms Fond for støtte til projektet.

Sted

Rønne Theater, Gl. scene. Spiller: 8.-10. februar

Pris

125 kr.
KØB billet