Dato og klokkeslæt

8. september 19.30–20.30

1658 - Balladen om Bornholms befrielse

Hasle - En country-teaterkoncert om dengang Bornholm blev dansk igen

I 1658 samlede mørke skyer sig over Bornholm. Svensken havde erobret øen, og den svenske kommandant Johan Prinzenskjold satte sig magtfuldt til rette på Bornholms hovedborg Hammershus. Herfra regerede han nu de uregerlige øboer, og tog fat på at gøre dem svenske.
Men øboerne ville det anderledes. Med tre lokale stridsmænd, og senere helte, i spidsen, blev kommandanten styrtet, og Bornholm givet tilbage til den danske Kong Frederik. Dramatiske begivenheder, som fik afgørende betydning for Bornholm og bornholmerne, der ellers ville have undergået samme kranke skæbne som Skåne, Halland og Blekinge. Tænk engang: Svenskjävla!

Vi fortæller historien som en livlig varieté-inspireret koncert – eller en musical-inspireret cabaret måske … - med Country & Western hits som det musikalske omdrejningspunkt. Seks lystige skuespillere og musikere indtager ladet på vores teaterlastvogn, og forvandler den til en turnerende scene, der kommer rundt til ni forskellige spillesteder på Bornholm. Ude i den fri natur, med højt til loftet og fuglesang som kor.

Det bliver helt herligt, aldeles fortryllende og garanteret muntert!

OBS: Spiller forskellige steder på Bornholm i perioden 19.8.-12.9. Ændringer kan forekomme!

Medvirkende: Christine Gaski, Hanne Hedelund, Signe Mannov, Margit Watt-Boolsen, Jonas Munck Hansen og Sune Skuldbøl Vraa.
Tekst og instruktion: Jens Svane Boutrup
Scenograf: Rikke Juellund
Lysdesign: Sonja Lea
Lyddesign: Michael Brøndum
Producent: Bornholms Teater

Varighed: 70 min. Der vil IKKE være opsat stole eller bænke, så publikum skal selv medbringe campingstol, siddeunderlag eller lign., da det er et KRAV, at man sidder ned.

Bemærk desuden:

  • at spillepladsen åbner 1 time før start - der gives adgang efter først-til-mølle-princippet. Er pladsen fuld, vil man kunne blive henvist til andre spilledage/steder.
  • at man som publikum bedes holde god indbyrdes afstand i henhold til de gældende retningslinjer for Covid19 smittefaren. 
  • at man SKAL medbringe noget at sidde på - campingstol, siddeunderlag el. lignende.
  • baren åbner 1 time før start.
  • der vil være adgang til håndsprit ved indgangen og på pladsen.

Produceret af Bornholms Teater med støtte fra: Bornholms Brand - Brdr. E., S. og A. Larsens Legat - Knud Højgaards Fond - Sparekassen Bornholms Fond - Aage og Johanne Louis-Hansens Fond - Aase og Ejnar Danielsens Fond 

Sponsorer: Bornholms Tidende og Bilhuset Elmer.

Sted

Hasle - Hasle Fælled ved Vandrehjemmet/Fælledvej

Pris

Gratis - adgang efter først-til-mølle-princippet.