Dato og klokkeslæt

13.–27. maj 19.30–20.30

1658 - balladen om Bornholms befrielse

Et gensyn med historien om dengang Bornholm blev dansk igen

              ***** CPH Culture

                           ***** ”Formidabelt” Sceneblog  

       ”Gå ikke glip af denne perle”
                                  Bornholms Tidende

 

Bornholms Teater opførte i 2020 forestillingen ’1658 – Balladen om Bornholms befrielse’ som en udendørsforestilling forskellige steder på Bornholm, da coronasituationen ikke tillod indendørs teater på det tidspunkt. Forstillingen blev så populær, at vi har besluttet at genopsætte den, men denne gang i vejrsikre rammer på Rønne Theater.

Selve historien handler om 1658, hvor svenskerne havde erobret øen, og den svenske kommandant Johan Prinzenskjold havde sat sig magtfuldt til rette på Bornholms hovedborg Hammershus. Herfra regerede han nu de uregerlige øboer, og tog fat på at gøre dem svenske.
Men øboerne ville det anderledes. Med tre lokale stridsmænd, og senere helte, i spidsen, blev kommandanten styrtet, og Bornholm givet tilbage til den danske Kong Frederik. Dramatiske begivenheder, som fik afgørende betydning for Bornholm og bornholmerne, der ellers ville have undergået samme kranke skæbne som Skåne, Halland og Blekinge. Tænk engang: Svenskjävla!

Historien fortælles som en livlig varieté-inspireret koncert med gamle Country & Western hits som det musikalske omdrejningspunkt garneret med enkelte mere moderne numre. Seks lystige skuespillere og musikere indtager scenen og fyrer den så ellers af i frisk og løssluppen stil, med masser af godt humør og musik.

Spilleperioden er den 13.-27. maj 2023, tirsdage til lørdage inkl. kl. 19.30.

Gruppesalg til foreninger og firmaer: kontakt teatret på mob 2046 4608 for bestilling og informationer. Løssalget er åbnet.

Skuespillerholdet er på nær én de samme som sidst: Christine Gaski, Margit Watt-Boolsen, Jonas Munck Hansen, Sune Skuldbøl Vraa og så Gunvor Reynberg som den nye. Signe Mannov er også en del af holdet, men måtte desværre sygemelde sig efter premieren. Forestillingen gennemføres derfor med en ændret rollefordeling ift. premieren.

Tekst og instruktion: Jens Svane Boutrup
Musikalske arrangementer: Jonas Munck Hansen og Sune Skuldbøl Vraa
Scenograf: Rikke Juellund
Lysdesign: Sonja Lea
Lyddesign: Michael Brøndum
Kostumier: Rikke von Qualen
Koreograf: Peter Friis Nielsen
Producent: Bornholms Teater

STOR TAK FOR STØTTE TIL:
Brdr. E., S. og A. Larsens Legat – Bornholms Brand - Knud Højgaards Fond - Sparekassen Bornholms Fond - William Demant Fonden  - Aage og Johanne Louis-Hansens Fond - Aase og Ejnar Danielsens Fond

Sponsorer: Bornholms Tidende og Bilhuset Elmer.

Sted

Rønne Theater

Pris

Fra 75 til 155 kr.
KØB billet!